Односи се на овај пост.
У таблоидном маниру смо напали (изнешено мишљење) др. Пфаф-а. Тек сада смо мало прогуглали и дошли до закључка да смо можда, мало, пренаглили у једном претходном посту. Наравно остаје у изворном облику због тога што ми не желимо да прекрајамо историју :). Направили смо грешку углавном због начина на који су уредници Press-а објавили чланак :) Yeah. Нисмо ми криви.
Безар: У овом чланку нимало ми се није свидео следећи цитат: "Soja ne može ništa da zameni, ona je samo dopuna za meso, jer sadrži 40 % proteina, koji su neophodni za razvoj celija, 20 % ugljenih hidrata."
У току long distance телефонирања (неколико позива), читао сам "Јести или не јести", исечак из Press Magazina.
Према коментару доктора Пфафа, дипломираног нутриционисте, данас је потпуно илузорно говорити о здравој храни. Наиме, "уважени" стручњак тврди да појам здраве хране није довољно прецизно дефинисан, јер би то значило да постоји и болесна храна.
Да ли то значи да није потребно бринути о исхрани? Ако не постоји здрава храна, онда је свеједно шта једемо. Е па, не слажем се докторе Пфаф! Као што ништа у животу није само црно (#000000) или само бело (#FFFFFF), тако и квалитет хране можемо посматрати у читавом спектру боја.
Спики: Формално образовање не прати новости у индустрији хране, а верујем да "уважени" доктор, у ваншколском учењу није довољно испратио та дешавања.
Здраве хране има на претек, чак се и баца.
П.С. Образовање се не стиче само у школској клупи него и на wc шољи :)
Микробиотика је нови термин који смо ми (Спики и Безар) смислили, а који има два значења у зависности од тога кога питате за дефиницију.
Спики: Увођење мало (микро) макробиотичке хране у исхрану.
Безар: Уношење малих (микро) количина здраве (органске) хране.
| « | Децембар 2025 | » | ||||
|---|---|---|---|---|---|---|
| По | Ут | Ср | Че | Пе | Су | Не |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
| 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
| 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
| 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
| 29 | 30 | 31 | ||||