Mikrobiotika

„ДЕМАНТИ“ ПРЕТХОДНОГ ПОСТА у вези др Пфаф-а
2007/04/30,00:58

Односи се на овај пост.

 У таблоидном маниру смо напали (изнешено мишљење) др. Пфаф-а. Тек сада смо мало прогуглали и дошли до закључка да смо можда, мало, пренаглили у једном претходном посту. Наравно остаје у изворном облику због тога што ми не желимо да прекрајамо историју :). Направили смо грешку углавном због начина на који су уредници Press-а објавили чланак :) Yeah. Нисмо ми криви.

Безар: У овом чланку нимало ми се није свидео следећи цитат: "Soja ne može ništa da zameni, ona je samo dopuna za meso, jer sadrži 40 % proteina, koji su neophodni za razvoj celija, 20 % ugljenih hidrata."

Набеђени експерти, надрилекари и врачеви
2007/04/22,01:01

 У току long distance телефонирања (неколико позива), читао сам "Јести или не јести", исечак из Press Magazina.
Према коментару доктора Пфафа, дипломираног нутриционисте, данас је потпуно илузорно говорити о здравој храни. Наиме, "уважени" стручњак тврди да појам здраве хране није довољно прецизно дефинисан, јер би то значило да постоји и болесна храна.
Да ли то значи да није потребно бринути о исхрани? Ако не постоји здрава храна, онда је свеједно шта једемо. Е па, не слажем се докторе Пфаф! Као што ништа у животу није само црно (#000000) или само бело (#FFFFFF), тако и квалитет хране можемо посматрати у читавом спектру боја.

Спики: Формално образовање не прати новости у индустрији хране, а верујем да "уважени" доктор, у ваншколском учењу није довољно испратио та дешавања.
Здраве хране има на претек, чак се и баца.

П.С. Образовање се не стиче само у школској клупи него и на wc шољи :)

Why do it?
2007/04/18,20:32
Крајем 2006-те године сам почео озбиљније да размишљам о свом здрављу и тежини. Са стандардних 80 колико сам имао последњих 10-так година сам се повећао на 108 за нешто више од годину дана, па сам решио да се здравије храним. Почео сам са редовнијом конзумацијом воћа и поврћа. Следећи корак је био мусли на шта ме наговорила сестра. Воћни мусли ми се свидео али сам прешао на чоколадни из Maxi-ја (430 дин/кг, Флорида Бел).

Логичан корак су били производи од соје и остала макробиотичка храна. Немам намеру да се одрекнем млечних производа и меса већ да уведем здрав(иј)у храну у свој јеловник.

 Не верујем да ћу постати вегетеријанац. Не размишљам о томе и не планирам тако нешто... Ево данас смо спремали азуки пасуљ у који сам хтео да додам коленицу, али ме је цимер Безар, који цепа алге и остало, наговорио да искулирам.
Мала испала
2007/04/16,16:00
Након што смо избистрили све теме о здравој исхрани, одлучили смо да пређемо са речи на дела. Упутили смо се према чувеној радњи на Каленић пијаци. На нашу жалост, и на жалост нашег стомака, када смо у 14:30 напокон стигли, радња је била затворена. WTF? Понедељком ради до 14.
Од тог дана користимо крилатицу: "алтернативна исхрана, алтернативно радно време".
Микробиотика, реч две о новом термину
2007/04/11,15:00

Микробиотика је нови термин који смо ми (Спики и Безар) смислили, а који има два значења у зависности од тога кога питате за дефиницију.

Спики: Увођење мало (микро) макробиотичке хране у исхрану.
Безар: Уношење малих (микро) количина здраве (органске) хране.

Хелло ворлд
2007/04/10,14:00
Покрећемо овај блог због тога што ништа слично нисмо нашли на нету, па смо решили да своја искуства поделимо са другима, а нарочито са онима који, као и ми, тек почињу са макробиотичком исхраном.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu