Разговор са љубазном продавачицом из радње на Каленићу:
ЉП: Да ли знаш како се спрема обичан пасуљ?
Спики (помало одсутно): Не.
Безар: Спики, обичан пасуљ!
Спики: Ах, да. Знам бре :)
ЉП: Е па исто тако се спрема и азуки.
Спики: Кулерски.
Рецепт за спремање азуки пасуља (на жарколовачки начин)
250 грама
азуки пасуља оставља се у чесмовачи да одстоји преко ноћи. Сутрадан, одмах после устајања (~14:20), укључити ринглу на 2-ку и одморити се још мало у кревету. Након неколико сати, погледати шта се дешава, додати пола главице црног лука, 1 кашику (мала, за чај) алеве паприке, 2 прстохвата соли (нама је испало мало више неслано), 2 кашике вегете (уствари Ц зачин) и једну кашику соса од соје (Shoyu, али може и Тамари). Знали смо да треба да се промени вода, али смо решили да експериментишемо, и нисмо то учинили (ради јачег укуса) и остали смо живи. Пасуљ се брзо раскувао, тако да нисмо стигли да ставимо коленицу и сува ребарца :) Утисак је веома позитиван. Нема нежељених ефеката (гасова-ветрова).