Mikrobiotika

КАЧКАВАЉ ДИМЉЕНИ (~ ПИКАНТНИ ТОФУ)
2007/05/05,15:30

320 динара / кг

Заборавио сам да препишем податке... На рачуну пише да је то димљени качкаваљ, али ја нешто трипујем да је на паковању писало пикантни тофу. Због тога нисам хтео да га једем :)

Одличан је. Много бољи од (обичног) димљеног тофуа и нешто укуснији од обичног тофу сира. За пробу ми је остао само још тофу са мирођијом, па ћу онда направити коначан поредак. Овај дефинитивно улази у сталну листу за куповину :)

СОЈА ВИРШЛЕ
2007/04/28,17:02

Састав: сојина протеинска концентрација, соја гранулат, пиринчано брашно, биљна масноћа, биљни загушњивач, морска со, зачини.
Без холестерола и без конзерванса.
Цена: 200 грама / 160 динара

Произвођач: Macrobiotic prom, Београд

Све четири виршле су спојене. Приликом кувања набубриле су (било је уграђеног ваздуха :) На крају су чак саме излазиле из лонца. Приликом једног насилног враћања једног дела који је изашао из воде пукла је једна од „средњих“ па је гомила садржаја завршила у води.

Оно мало што је остало (отприлике половина) сам пробао и делује ми као онај паризер од соје. Јестиво али нема укус. Обзиром да је само половина виршли била употребљива морао сам да додатно да скувам неколико јаја. Јаја су обично пуна холестерола (ваљда :), али ово су била она „здрава јаја“ из Максија. Бацио сам кутију тако да сада немам прецизнији опис, али углавном нису стандардна него обогаћена нечиме и ваљда су од кокошки које једу здравију храну or something.

СОЈА БУРГЕР
2007/04/26,14:22
Цена: 200 грама 125 динара.
Састав: Млевена соја, интегралне житарице, поврће, уље, сојин сос, морска со, зачини.
Без шећера, холестерола, адитива и конзерванса.
Произвоћач: Beyond, Ниш.

Нисам 100% сигуран, али изгледа је предвиђено да се једе живо. Има укус као кувано жито, млевен пасуљ итд. Није лоше. Не капирам уз које прилоге се једе, обзиром да стандардни кечап и мајонез нису легли. Обично уз „пљескавице“ иду нпр салата, пиринач, кромпир и сличне ствари, али овде се ради о пљески која није направљена од меса и поред тога не мора да се пече! ВТФ?
Мој (први) утисак
2007/04/18,19:39

Мени у ствари ово и није први утисак, односно први сусрет са макробиотичком кухињом, већ ме је сестра у тај свет увела прошле године.

Паштета од соје је very solid. У ствари не, није веома чврста, већ веома солидна, а нарочито у комбинацији са димљеним тофу сиром (оним мекшим) и маслинкама са бадемом и паприком. Хлеб који сам користио у овој варијанти био је овсени бесквасни.

Први утисак
2007/04/18,19:35

Бесквасни интегрални овсени хлеб, тј. Хлеб од интегралних брашна житарица млевених на млинском камену има добар укус али никако нисам могао да га сечем на кришке него сам морао да дробим тако да не добија одличну оцену.

Бесквасни интегрални ражени хлеб, познатији као црна цигла може лепо да се сече али има киселкасти укус.

Оба хлеба су без конзерванса, вештачких боја и адитива. Веома су компактни (мали а тврди), имају 500 грама и коштају 100 дингоса. Произвођач Graham-hleb.

Паризер од соје је бљак. Безукусна маса. Никад више!

Салама од соје је ок. Укус ми је непознат али дефинитивно није одвратна, тј, прилично је јестива. Има нешто зелено што ми појачава утисак да једем здраву храну :)

Паштета од соје је веома укусна. Екстра!

 Димљени тофу сир. Хммм. Бољи је обичан тофу.

Крем од бадема је добар, али радије ћу куповати путер од кикирикија за те паре  (200 дин 200 грама), тј динар по граму како рече Безар.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu