Mikrobiotika

« Мој (први) утисак | Main | Maxi дисконт »

Why do it?
2007/04/18,20:32
Крајем 2006-те године сам почео озбиљније да размишљам о свом здрављу и тежини. Са стандардних 80 колико сам имао последњих 10-так година сам се повећао на 108 за нешто више од годину дана, па сам решио да се здравије храним. Почео сам са редовнијом конзумацијом воћа и поврћа. Следећи корак је био мусли на шта ме наговорила сестра. Воћни мусли ми се свидео али сам прешао на чоколадни из Maxi-ја (430 дин/кг, Флорида Бел).

Логичан корак су били производи од соје и остала макробиотичка храна. Немам намеру да се одрекнем млечних производа и меса већ да уведем здрав(иј)у храну у свој јеловник.

 Не верујем да ћу постати вегетеријанац. Не размишљам о томе и не планирам тако нешто... Ево данас смо спремали азуки пасуљ у који сам хтео да додам коленицу, али ме је цимер Безар, који цепа алге и остало, наговорио да искулирам.

Коментари

Comment Icon

Hmm.. ja sam u principu najvise smrsa kada sam pazio sta jedem... ZNaci ne znam ti koliko da sam vezbao nisam postigao nista. znaci smanjivanjem jednostavno porcija... uspeo sam da smrsam 10-ak kilograma ono za 6 meseci.. (polako).. ali sam i dalje tu i tamo jeo grickalice.. a i koka kolu sam i dalje pio redovno. u principu nije dijeta uticala na moje navike a ipak se primetila razlika.. naravno spreman sam da cujem nesto vise o markobiotici... i zbog linije a pre svega zbog zdravije ishrane...

Posted by: dmc at 2007/04/18, 22:09
Comment Icon

Мах, ја сам смршао 8 кг за 2 недеље када нисам јео после 17. Само сам се наливао водом и то је то. Додатних 7 сам смршао за мање од 2 месеца када сам после 17 јео само салате и смањио унос течности. Касније ми се вратило тих 7 килограма и на 100 сам се држао 4 месеца... Спустио сам на 99 прошле недење (кад је био пост итд). Видећу у недељу да ли има неких промена сада :)
Ионако ово радим ради експериментисања, без неких обавеза, и једем само оно што је укусно :) Бацићемо неке рецепте и линкове ових дана.

Posted by: Ненад Спиркоски at 2007/04/19, 00:41
Додај коментар

Запамти ме

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu