Mikrobiotika

Why do it?
2007/04/18,20:32
Крајем 2006-те године сам почео озбиљније да размишљам о свом здрављу и тежини. Са стандардних 80 колико сам имао последњих 10-так година сам се повећао на 108 за нешто више од годину дана, па сам решио да се здравије храним. Почео сам са редовнијом конзумацијом воћа и поврћа. Следећи корак је био мусли на шта ме наговорила сестра. Воћни мусли ми се свидео али сам прешао на чоколадни из Maxi-ја (430 дин/кг, Флорида Бел).

Логичан корак су били производи од соје и остала макробиотичка храна. Немам намеру да се одрекнем млечних производа и меса већ да уведем здрав(иј)у храну у свој јеловник.

 Не верујем да ћу постати вегетеријанац. Не размишљам о томе и не планирам тако нешто... Ево данас смо спремали азуки пасуљ у који сам хтео да додам коленицу, али ме је цимер Безар, који цепа алге и остало, наговорио да искулирам.
Мој (први) утисак
2007/04/18,19:39

Мени у ствари ово и није први утисак, односно први сусрет са макробиотичком кухињом, већ ме је сестра у тај свет увела прошле године.

Паштета од соје је very solid. У ствари не, није веома чврста, већ веома солидна, а нарочито у комбинацији са димљеним тофу сиром (оним мекшим) и маслинкама са бадемом и паприком. Хлеб који сам користио у овој варијанти био је овсени бесквасни.

Први утисак
2007/04/18,19:35

Бесквасни интегрални овсени хлеб, тј. Хлеб од интегралних брашна житарица млевених на млинском камену има добар укус али никако нисам могао да га сечем на кришке него сам морао да дробим тако да не добија одличну оцену.

Бесквасни интегрални ражени хлеб, познатији као црна цигла може лепо да се сече али има киселкасти укус.

Оба хлеба су без конзерванса, вештачких боја и адитива. Веома су компактни (мали а тврди), имају 500 грама и коштају 100 дингоса. Произвођач Graham-hleb.

Паризер од соје је бљак. Безукусна маса. Никад више!

Салама од соје је ок. Укус ми је непознат али дефинитивно није одвратна, тј, прилично је јестива. Има нешто зелено што ми појачава утисак да једем здраву храну :)

Паштета од соје је веома укусна. Екстра!

 Димљени тофу сир. Хммм. Бољи је обичан тофу.

Крем од бадема је добар, али радије ћу куповати путер од кикирикија за те паре  (200 дин 200 грама), тј динар по граму како рече Безар.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu